h

Nieuws uit 2022

25 november 2022

SP-partijvoorzitter Jannie Visscher op bezoek bij SP Bommelerwaard

Foto: SP

Donderdag 24 november legde SP-partijvoorzitter Jannie Visscher een bezoek af aan de SP-afdeling Bommelerwaard. Ze sprak zowel met het bestuur van de afdeling als met de leden. Zij ontving daarnaast het eerste exemplaar van de lustrumgids 10 jaar terug, 10 jaar vooruit: toekomst en verleden van het socialisme in de Bommelerwaard uit de handen van afdelingssecretaris Martijn Stoutjesdijk. Deze gids werd samengesteld naar aanleiding van het tienjarige bestaan van de afdeling, waarbij dit jaar uitgebreid door de afdeling werd stilgestaan.  

Lees verder
21 november 2022

Rode Noodknop!

Foto: Vectorportal.com

In korte tijd hebben steeds meer huishoudens en personen het (financieel) moeilijk gekregen. De kosten van allerlei noodzakelijke eerste levensbehoeften zijn flink gestegen. Zo zijn de energieprijzen door de dak geschoten, kun je voor hetzelfde geld bij de lokale supermarkt de helft minder kopen en/of is het vervoer niet om vrolijk van te worden. De benzineprijzen zijn nog altijd enorm hoog, en het OV wordt nóg duurder terwijl de kwaliteit omlaag gaat. En dat zijn dan nog maar enkele voorbeelden van de problemen waar onze inwoners tegenaan lopen.

Lees verder
4 november 2022

Algemene beschouwingen 2022 - Moties

Foto: SP

Tijdens de jaarlijkse algemene beschouwingen dienen de aanwezige partijen traditioneel gezien enkele moties in. Ook de SP heeft tijdens de afgelopen editie (03/11 red.) hier gebruik van gemaakt. In dit artikel wordt er kort beschreven welke moties door de SP fractie zijn ingediend, en in grote lijnen welke wij steunden en waar wel/niet aan gewerkt zal gaan worden door het college.

Lees verder
4 november 2022

Algemene beschouwingen 2022

Op donderdag 3 november vonden de algemene beschouwingen plaats in onze gemeente. Tijdens deze speciale raadsvergadering blikten alle partijen terug op de afgelopen jaren en keken op basis van de perspectiefbegroting vooruit naar komende jaren.

Lees verder
14 september 2022

Cursus Politieke Basisvorming in de Bommelerwaard

Foto: SP Tilburg

We nodigen u van harte uit voor de kennismakingscursus 'Politieke Basisvorming'. Deze cursus is er speciaal voor SP-ers die net lid of actief geworden zijn, maar ook veteranen zijn natuurlijk van harte welkom. In drie avonden leert u kennis maken met alle onderdelen van onze partij. We beginnen bij het begin: de oprichting en de geschiedenis van onze club. In wat voor tijd zijn we ontstaan? Hoe hebben we ons door de jaren heen ontwikkeld? Dan gaan we in op onze ideologie. We bespreken de ideologische stromingen in Nederland en natuurlijk het socialisme in het bijzonder. Tenslotte leren we over onze organisatie en werkwijze. We zijn een unieke organisatie die mensen organiseert in acties én in de parlementen vertegenwoordigd is. Hoe we dat doen en hoe u zelf mee kunt doen leert u in deze cursus.

Lees verder
6 september 2022

Drukbezochte feestbijeenkomst met Renske Leijten

Foto: SP

Op maandagavond 5 september vierde de SP Bommelerwaard haar tiende verjaardag in stijl: met een overvolle zaal vol enthousiaste leden en belangstellenden, taart, muziek, verhalen én een gloedvolle speech door Tweede Kamerlid Renske Leijten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier