h

Nieuws uit 2016

30 november 2016

Debat over de democratie in Zaltbommel

Vandaag vond er in het Cambium College te Zaltbommel een debat plaats over de toekomst van de democratie in Nederland. Gesproken werd er over een stemplicht, kiesdrempel, referenda en stemexamens. 

Lees verder
27 november 2016

Manifestatie Nationaal Zorgfonds Den Haag

Foto: Tineke van Dijk / Tineke van Dijk

Bijna vierduizend activisten kwamen gisteren met 43 bussen naar Den Haag voor de landelijke aftrap van het Nationaal ZorgFonds. Ook onze afdeling was uiteraard present! In een barstensvolle tent spraken strijders van het eerste uur Cobie Groenendijk, Bob van Ravensberg (fysiotherapeut en lid van SP Amersfoort) en Bart Bruijn (huisarts) de enthousiaste aanwezigen toe. Ook de SP, 50+ en de Partij voor de Dieren waren present, evenals verschillende belangenorganisaties en omroep MAX. 'Mensen kunnen het eigen risico niet meer betalen. We moeten nu de politiek onder druk zetten', hield Emile Roemer de activisten voor. 'We gaan dit winnen!'. Zijn boodschap aan overige partijen: 'zet je ego opzij en doe mee met het Nationaal ZorgFonds!' werd met luid gejuich begroet.

Lees verder
8 november 2016

Landelijke aftrap actie Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Het is tijd voor onze Landelijke Aftrap! Op zaterdag 26 november brengen we alle supporters van het Nationaal ZorgFonds bijeen die hun steentje bij willen dragen aan onze groeiende beweging.

Lees verder
9 oktober 2016

Succesvolle debatavond Nexit

Foto: Tineke van Dijk

Gisterenavond verzamelde zich een groep van ruim vijftig aanwezigen – waaronder veel jongeren – voor een debatavond over de Nexit in Elim te Gameren. Deze avond was het resultaat van een unieke samenwerking tussen ROOD Bommelerwaard en de SGP-jongeren uit dezelfde regio.

Lees verder
19 september 2016

Zet de zaag in het eigen risico!

Foto: SP

Het zal je niet ontgaan zijn. Al tijden is de SP samen met mensen uit de zorg – of ze nu patiënt of zorgverlener zijn – bezig met het vormen van een Nationaal Zorgfonds.  Steun kregen we al van onder meer FNV Zorg en Welzijn en het PvdA Ouderennetwerk. Als je nog niet ondertekend hebt, doe dat dan snel, we kunnen je steun goed gebruiken en al meer dan 142.000 mensen gingen je voor. We willen de marktwerking uit de zorg slopen, we willen dat zorg weer draait om mensen beter maken in plaats van geld verdienen… en we willen de zaag zetten in het eigen risico. Die boete op ziek zijn moet van tafel.

Lees verder
13 september 2016

Debat avond Nexit: Het is ook jouw toekomst!

Foto: SGP Jongeren / sgpj.nl/zaltbommel

De kranten stonden er na de Brexit vol van: de generatiekloof die tijdens het Britse referendum bleek tussen jongeren (die overwegend tegen de Brexit stemden) én ouderen (die massaal vóór stemden). Jongeren klaagden steen en been dat de ouderen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk hadden bepaald, een toekomst waar de ouderen zelf nauwelijks meer deel van uit zouden maken. Toen ook in Nederland de discussie over een vertrek uit de EU oplaaide, vond ROOD Bommelerwaard het dan ook van het grootste belang dat jongeren meteen bij het debat betrokken zouden worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier