h

Migranten huisvesting

21 februari 2018

SP Gelderland gaat vragen stellen over huisvesting arbeidsmigranten in de Bommelerwaard

Foto: Eric van Dijk

Vorige week was SP-Statenlid Eric van Dijk te gast in de afdeling Zaltbommel om samen met Tweede Kamerlid Jasper van Dijk de situatie rond arbeidsmigranten in de Bommelerwaard te onderzoeken. Naar aanleiding van dat bezoek gaat hij over die huisvesting vragen stellen in de Statencommissie RLW op 21 februari.

Lees verder
19 februari 2018

Werkbezoek en gespreksavond SP-Kamerlid Jasper van Dijk in Zaltbommel

Foto: SP

Afgelopen vrijdag was SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk op werkbezoek in de gemeente Zaltbommel om zich op de hoogte te stellen van de problematiek met arbeidsmigranten. Samen met Eric van Dijk, lid van de SP-Provinciale Statenfractie, en meerdere lokale SP-kandidaat gemeenteraadsleden, brachten zij ‘s middags eerst een aantal bezoeken aan lokale tuinders. ‘s Avonds organiseerde de SP een openbare avond waarin de lokale bevolking in gesprek kon gaan met Jasper van Dijk over de gevolgen die de komst van arbeidsmigranten heeft voor de lokale samenleving.

Lees verder

Foto- en videoverslag bijeenkomst met Jasper van Dijk over arbeidsmigranten

De SP Zaltbommel trapte haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af met een gespreksavond over een bijzonder belangrijk én actueel thema: arbeidsmigranten in de Bommelerwaard. SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk, Provinciale Statenlid Eric van Dijk en de lokale lijsttrekker Martijn Stoutjesdijk waren er allen op uit getrokken om te horen wat er onder de bewoners van de gemeente Zaltbommel leeft over dit onderwerp. Digitaalburg was erbij en maakte een foto- en videoreportage.

Lees verder
16 februari 2018

SP lanceert actieplan arbeidsmigranten

Foto: SP

'Middeleeuwse toestanden', noemt SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk de situatie die nu in de Bommelerwaard is ontstaan rond arbeidsmigranten. 'Als feodale landheren huren enkele zeer grote tuinders Oost-Europeanen in, om vervolgens de problemen die veroorzaakt worden door hun komst af te schuiven op de lokale gemeenschap'. De lijsttrekker van de SP Zaltbommel, Martijn Stoutjesdijk, vult aan wat de problemen zijn: 'Met name op het gebied van de huisvesting gaat er van alles mis. Ofwel de bewoners van kleine dorpen worden opeens geconfronteerd met plannen voor grootschalige opvang, in zogenoemde Polenhotels. Ofwel tuinders kopen goedkope woningen op om daar grote aantallen arbeidsmigranten in te huisvesten. Terwijl dat net de woningen zijn die keihard nodig zijn voor onze eigen woningzoekenden.' Omdat de SP vindt dat het tijd wordt voor actie, presenteert zij een actieplan in vijf punten:

Lees verder
9 februari 2018

Ga in gesprek met SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk over arbeidsmigratie in de Bommelerwaard

Foto: SP

Aankomende vrijdag, 16 februari, brengt Tweede Kamerlid Jasper van Dijk een bezoek aan de gemeente Zaltbommel om zich op de hoogte te stellen van de situatie van arbeidsmigranten in de Bommelerwaard en de gevolgen voor de lokale samenleving. Van Dijk is woordvoerder sociale zaken van de Tweede Kamerfractie van de SP en zette zich eerder o.a. in voor verbeteringen in de arbeidsomstandigheden en de huisvesting van arbeidsmigranten in het Westland.

Lees verder

U bent hier