h

Actie

7 juni 2015

Gemeente Maasdriel om opheldering gevraagd

Het bestuur van SP-afdeling Bommelerwaard heeft B&W Maasdriel schriftelijk om opheldering gevraagd over een stukje in het Brabants Dagblad van 15 mei. Daarin stond dat de gemeente voor mensen die ouder zijn dan 75 jaar bekijkt of hun hulpbehoefte kan worden afgehandeld middels een telefoongesprek in plaats van een ‘keukentafelgesprek’. Wij vinden dit leeftijdsdiscriminatie en zijn beducht dat een enkel telefoongesprek niet resulteert in ‘maatwerk’, wat wél verplicht is volgens de wet.

Lees verder
7 juni 2015

Buurten in de Buurt

Foto: SP Bommelerwaard / sp bommelerwaard

Eind mei bezochten enkele bestuursleden de Schans en omgeving in Zaltbommel. Een gebied waar veel senioren woonachtig zijn, waar nog niet zo lang geleden de SOOS werd opgeheven omdat de kosten van de huur van de ruimte voor de organisatie onacceptabel hoog werden.

Lees verder
7 februari 2014

Stem SP in 2018

De afdeling Bommelerwaard van de SP is sinds april 2013 zelfstandig. In haar werkgebied zijn er twee gemeenten: Maasdriel en Zaltbommel. Het aantal leden dat de jonge afdeling telt (totaal 80) is redelijk, maar de gewenste groei in ledental blijft achter bij de verwachtingen. Vooral het aantal actieve leden - leden die 'klusjes' voor de afdeling doen - is klein.

Lees verder
28 mei 2013

Praatpaal

SP Bommelerwaard stond ook weer zaterdag 18 mei midden in de samenleving! We hadden alle medewerking van dhr. Boender van de AH Zaltbommel. Met de ZO krant, de zorgkrant, de sponsjes en een luisterend oor waren er vele klanten die interesse toonde in ons verhaal. We hebben helaas ook nu weer wat "schrijnende" verhalen gehoord die we zeker zullen onderzoeken.

Lees verder
13 maart 2013

Praatpaal zaterdag 2 maart 2013

 

 

De praatpaal vond eerst plaats op het parkeerterrein van zorgcentrum ’t Slot te Gameren. Niet een plaats die overloopt van menselijk verkeer, zou je zeggen.

Lees verder
21 december 2012

Praatpaalacties

28 november 2012

Kind van de Rekening

U bent hier