h

Praatpaal zaterdag 2 maart 2013

13 maart 2013

Praatpaal zaterdag 2 maart 2013

 

 

De praatpaal vond eerst plaats op het parkeerterrein van zorgcentrum ’t Slot te Gameren. Niet een plaats die overloopt van menselijk verkeer, zou je zeggen.

 Inderdaad, maar de mensen die er waren, lieten zich maar al te graag aanspreken met de vraag “Maakt u zich ook zorgen om de kabinetsplannen met de verzorgingshuizen en verpleeghuizen?” Op SP-net was hier pas een enquête over verschenen die gretig aftrek vond (zie deze enquête ook elders op de website). Ja, en ook over de kabinetsplannen met de huishoudelijke thuiszorg maakte men zich zorgen. Veel mensen namen ook de ansichtkaarten “Groeten uit de Sociale Werkplaats” mee om bij het kabinet te protesteren tegen het – onder het mom van ‘participatie’ - laten afsterven van de beschermende werkplaatsen voor kwetsbare mensen.

Vervolgens vertrok de ploeg (Hans ter Heege, Erik Können en Frans Kruijshaar) naar de Portage te Zaltbommel. Daar wemelde het van de mensen, vaak met de bekende boodschappenhaast, dus minder praatbehoefte en –tijd. Wel werden de nodige Tribunes afgenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier