h

Nieuws van de afdeling

28 september 2018

SP voert actie en krijgt steun voor kritiek en motie Avri

Foto: SP

Gisteren was het dan zover. De SP Bommelerwaard houdt zich al een aantal maanden bezig met de nieuwe Avri-plannen, die de SP niet goed doordacht, niet sociaal en slecht gecommuniceerd vindt. Dus was het tijd voor actie! Door vrijwilligers uit de SP, maar ook niet-SP sympathisanten werd gisteren het entree van het gemeentehuis versierd (of ontsierd) met zakken zwerafval en spandoeken. Gemeenteraadsleden en wethouders kregen allen een 30-liter zakje overhandigd voor hun restafval, het enige formaat dat straks nog in de ondergrondse afvalcontainers past. 

Lees verder
26 september 2018

Morgen Avri-debat en actie in Zaltbommel!

Foto: Onbekend / CDA West Maas en Waal

De afgelopen weken en maanden is er van alles te doen geweest over de Avri. Niet alleen werd ons een enorme tariefverhoging per zak in het vooruitzicht gesteld, maar ook verandert de wijze van ophalen. Deze wijzigingen zijn lang niet allemaal even goed doordacht, en de meeste houden weinig rekening met de meest kwetsbare groepen in onze samenleving, zoals ouderen en zieken. Daarom heeft de SP voor morgen een speciaal debat over de Avri op de raadsagenda gezet.

Lees verder
24 september 2018

Vliegveld Lelystad: Teken de petitie

Foto: Astrid Vollebregt

De strijd tegen uitbreiding vliegveld Lelystad gaat door. Daarom is SP-Statenlid Astrid Vollebregt een petitie gestart tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Ze doet dat namens de kinderen van morgen en de natuur omdat zie geen stem hebben maar wel last zullen ondervinden van de vervuiling en overlast van het vliegveld bij Lelystad. Zie: https://petities.nl/petitions/namens-de-kinderen-van-morgen-en-de-natuur-tegen-vliegveld-lelystad

Lees verder
19 september 2018

Het is tijd voor Gerechtigheid!

Foto: Tineke van Dijk

Afgelopen zaterdag kwamen SPérs met meer dan duizend mensen bij elkaar in Rotterdam. Het was een geweldige dag, waar we gezamenlijk hebben laten zien dat het anders moet én anders kan. Dat we niet toegeven aan cynisme, maar kiezen voor hoop. Uiteraard was ook een delegatie van onze afdeling naar Rotterdam afgereisd.

Lees verder
14 september 2018

SP stelt vragen over zorg in carrouselvergadering Zaltbommel

De SP-fractie had voor de carrouselvergadering van gisteren een onderzoek over de WMO en de jeugdzorg in 2017 op de agenda laten zetten. Zorgspecialist van de SP-fractie, Erik Können (foto), bestudeerde het onderzoek en stelde kritische vragen.

Lees verder
17 augustus 2018

SP aanwezig op braderie Zaltbommel

Foto: SP

Op een zonnige en gezellig drukke braderie in Zaltbommel was de SP als enige politieke partij aanwezig. Want de SP is niet alleen (net) voor de verkiezingen op de straten aanwezig, maar ook daarna! 

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier