h

Nieuws van de afdeling

19 februari 2024

Gemeenteraad neemt beslissing over 'vergissing' Burgemeester van Maaren

Foto: Luuk Schudde / wikiportret.nl

Met het oliebollen debacle nog vers in het geheugen werd de gemeenteraad in de week voor carnaval abrupt bijeen geroepen voor een besloten raadsvergadering. Dit naar aanleiding van een artikel in het Brabants Dagblad over het handelen van Burgemeester van Maaren inzake verbouwingen aan zijn monumentale woonhuis en een mogelijke integriteitskwestie.

Lees verder
19 februari 2024

SP tikt Burgemeester op de vingers vanwege ontbrekende zienswijzen VRGZ

Foto: Vecteezy

Tijdens de raadsvergadering van 25 januari stond de behandeling van een aantal documenten m.b.t. de regionale samenwerking en gemeenschappelijke regelingen op de agenda. Normaliter geen spannende materie die zodoende afgedaan kan worden als hamerstuk. Daar komt verandering in als blijkt dat er enkele belangrijke toezeggingen ontbreken bij de zienswijze van de VRGZ op het risicoprofiel en het beleidsplan. Gelukkig was de SP fractie scherp en riep de burgemeester tot de orde.

Lees verder
17 januari 2024

Oliebollen Onrecht

Foto: Misty

Burgemeester Pieter van Maaren ontstak op oudejaarsdag iets te enthousiast én te vroeg, de lont om het nieuwe jaar in te luiden, door de oliebollenkraam van de firma Duijts gedurende de dag te sluiten. Een beslissing die desondanks zorgde voor een knetterend uiteinde. Niet alleen binnen de gemeente maar door het gehele land leidde deze beslissing tot onbegrip en tot felle kritiek op de Burgemeester. De SP-fractie van Zaltbommel handelde snel en nam direct contact op met de eigenaren om met diens instemming schriftelijke vragen te stellen aan het college.

Lees verder
22 november 2023

Bommelerwaardse campagne ten einde - nu is het aan de kiezer

Foto: Vlasta de Groot - Piskora / Vlasta de Groot - Piskora

De SP Bommelerwaard trok de afgelopen periode door onze gemeenten. Zowel in Maasdriel als Zaltbommel hebben enthousiaste vrijwilligers flyers uitgedeeld, met inwoners gesproken, posters geplakt en tomatensoep en stemadvies uitgedeeld. Vandaag neemt de kiezer het stokje over en zal in het stemhokje de nationale koers voor de komende jaren bepalen. Hoewel de peilingen treurig stemmen, houden we hoop op een nieuwe sociale koers met een sterke SP.

Lees verder
17 november 2023

Lilian Marijnissen neemt eerste exemplaar Bommelerwaards kookboek in ontvangst

Foto: Vlasta de Groot - Piskora / Vlasta de Groot - Piskora

Lilian Marijnissen neemt eerste exemplaar Bommelerwaards kookboek in ontvangst

Lees verder
3 oktober 2023

Het Brakel Debacle & De Ballen van Goud

Het klinkt als een verhaal van suske en wiske maar speelt zich toch echt af in de Bommelerwaard. In plaats van een heroïsch avontuur van de welbekende stripfiguren met een goed einde, betreft het hier een droevige en verbazingwekkende verhaallijn. In dit artikel leest u meer over de gang van zaken rondom het MFA (Brakel) en perikelen rondom de Boulodrome in Zaltbommel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier