h

Nieuws van de afdeling

8 juli 2024

Algemene beschouwingen (perspectiefnota) 2024

Donderdag 4 juli stond afgelopen week in het teken van de algemene beschouwingen. Tijdens deze jaarlijkse rituele dans bespreekt de gemeenteraad de perspectiefnota voor het aankomende jaar en blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen politieke jaar. Fractievoorzitter van de SP, Stef Dingemans, maakte gebruik van deze gelegenheid om een tussentijdsrapport uit te delen aan het college. In zijn monoloog vergeleek hij de situatie van het college met die van zijn studenten waarbij de boodschap duidelijk was. 'Om het vak te halen, zal er het komende jaar ontzettend hard gewerkt moeten worden, momenteel is het namelijk onvoldoende'.

Lees verder
1 juli 2024

Presentatie spanningsveld milieuwetgeving en participatie (casus Sachem) groot succes

Foto: Stef Dingemans / Stef Dingemans

Stagiair SP-statenfractie Gelderland en student master Politiek & Parlement aan de Radboud Universiteit Nijmegen Ufuk Serik gaf donderdagavond 27 juni jl. een presentatie over zijn onderzoeksbevindingen. De afgelopen maanden heeft hij onderzoek verricht naar het spanningsveld op lokaal niveau tussen milieuwetgeving (BRZO (Besluit Risico's Zware Ongevallen) en participatie (omgevingswet) in Zaltbommel, waarbij BRZO-bedrijf Sachem als casus werd behandeld.

Lees verder
1 juli 2024

Pondjes, Pand9 en Prioriteiten

Foto: ihorzigor

De afgelopen maand heeft de SP-fractie een aantal belangrijke onderwerpen (schriftelijk) aangekaart. Een rondje langs de ingediende vragen laat zien dat we talloze vragen hebben over een nogal dubieuze situatie rondom de pondjes op de Bergsche Maas, over de toekomst van de maatschappelijke organisaties in Pand9 en over het gebrek aan prioriteit m.b.t het beantwoorden van schriftelijke vragen rondom de woon(zorg)visie van oktober 2023(!). In dit artikel nemen we kort de belangrijkste punten door.

Lees verder
7 juni 2024

SP en andere oppositiepartijen eisen een bestuurskrachtonderzoek

Het is al een tijdlang onrustig op het gemeentekantoor van Zaltbommel. Het ene na het andere incident volgt elkaar op en de gemeenteraad is per saldo bijna meer tijd kwijt aan het bespreken van problemen rondom personen, integriteitskwesties en andere bestuurlijke beslommeringen. Belangrijke projecten en zaken worden hierdoor uitgesteld of stopgezet. Volgens de SP, GroenLinks, D66 en CDA, tijd om daar wat aan te doen. Tijdens de komende raadsvergadering van 13 juni dienen zij een motie in om een bestuurskrachtonderzoek te laten uitvoeren.

Lees verder
7 juni 2024

Verkiezingen Europees Parlement

Foto: Stef Dingemans / Stef Dingemans

De Europese parlementsverkiezingen zitten er voor Nederland alweer op. Hoewel men gisteren in grotere getalen naar de stembus trok dan enkele jaren geleden is de uitslag voor de SP teleurstellend gelijk gebleven. Volgens de exit-poll hebben we als partij wederom geen zetel weten te bemachtigen.

Lees verder
7 juni 2024

Burgemeester van Maaren vertrekt na ophef

Burgemeester Pieter van Maaren heeft na alle ophef rondom zijn persoon de enige juiste conclusie getrokken; hij gaat stoppen. Na een soap van meer dan een half jaar over het niet opvolgen van de regels van de monumentencommissie en zijn pogingen om dat goed te praten is hij nu toch tot inkeer gekomen. Per 1 augustus 2024 zal hij de ambtsketting in Zaltbommel terzijde leggen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier