h

Nieuws uit 2018

10 december 2018

Lilian schittert in Steenwijk

Foto: Tineke van Dijk

Afgelopen weekend zijn Anneke Ripmeester en Tineke van Dijk, respectievelijk penningmeester en voorzitter van onze afdeling, afgereisd naar landgoed Fredeshiem in Steenwijk om deel te nemen aan het jaarlijkse kaderscholingsweekend van de SP. Een gevarieerd programma kregen zij voorgeschoteld met o.a. de nog altijd actuele filosofie van Karl Marx, mooie contacten met zusterafdelingen en zaterdagavond was er een geanimeerd gesprek met onze partijleider Lilian Marijnissen.

Lees verder
9 november 2018

Begrotingsdebat Zaltbommel: werkuren WMO huishoudelijke hulp & heldere markering fietspaden

Foto: SP / Foto: Brabants Dagblad 17-07-18

In een positieve sfeer vond gisteren het Begrotingsdebat plaats in de gemeenteraad van Zaltbommel.

Lees verder
8 november 2018

28 november: Algemene Ledenvergadering

Foto: SP

Op woensdag 28 november organiseert de SP Bommelerwaard weer een algemene ledenvergadering. Het programma is als volgt:

Lees verder
18 oktober 2018

SP-afdelingen Rivierenland overhandigen protestkaarten aan Avri

Foto: SP

De afgelopen tijd is er door verschillende SP-afdelingen in Rivierenland stevig actie gevoerd richting de nieuwe plannen van de Avri. De SP is bang dat het omgekeerd inzamelen tot meer afval naast containers leidt, zoals eerder al in andere gemeentes gebeurde waar het afvalsysteem veranderde. Daarnaast vindt de SP dat er in de plannen te weinig gedacht is aan ouderen, mindervaliden en zieken die niet altijd in staat zijn met hun afval te slepen. Ook produceren sommige van deze groepen nu eenmaal meer afval, waar ze weinig of niets aan kunnen doen (denk aan incontinentiemateriaal). De SP pleit daarom voor het uitstellen van het plaatsen van de ondergrondse containers, totdat er voor deze en andere problemen een goede oplossing gevonden is.

Lees verder
28 september 2018

SP voert actie en krijgt steun voor kritiek en motie Avri

Foto: SP

Gisteren was het dan zover. De SP Bommelerwaard houdt zich al een aantal maanden bezig met de nieuwe Avri-plannen, die de SP niet goed doordacht, niet sociaal en slecht gecommuniceerd vindt. Dus was het tijd voor actie! Door vrijwilligers uit de SP, maar ook niet-SP sympathisanten werd gisteren het entree van het gemeentehuis versierd (of ontsierd) met zakken zwerafval en spandoeken. Gemeenteraadsleden en wethouders kregen allen een 30-liter zakje overhandigd voor hun restafval, het enige formaat dat straks nog in de ondergrondse afvalcontainers past. 

Lees verder
26 september 2018

Morgen Avri-debat en actie in Zaltbommel!

Foto: Onbekend / CDA West Maas en Waal

De afgelopen weken en maanden is er van alles te doen geweest over de Avri. Niet alleen werd ons een enorme tariefverhoging per zak in het vooruitzicht gesteld, maar ook verandert de wijze van ophalen. Deze wijzigingen zijn lang niet allemaal even goed doordacht, en de meeste houden weinig rekening met de meest kwetsbare groepen in onze samenleving, zoals ouderen en zieken. Daarom heeft de SP voor morgen een speciaal debat over de Avri op de raadsagenda gezet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier