h

Nieuws van de afdeling

14 september 2022

Cursus Politieke Basisvorming in de Bommelerwaard

Foto: SP Tilburg

We nodigen u van harte uit voor de kennismakingscursus 'Politieke Basisvorming'. Deze cursus is er speciaal voor SP-ers die net lid of actief geworden zijn, maar ook veteranen zijn natuurlijk van harte welkom. In drie avonden leert u kennis maken met alle onderdelen van onze partij. We beginnen bij het begin: de oprichting en de geschiedenis van onze club. In wat voor tijd zijn we ontstaan? Hoe hebben we ons door de jaren heen ontwikkeld? Dan gaan we in op onze ideologie. We bespreken de ideologische stromingen in Nederland en natuurlijk het socialisme in het bijzonder. Tenslotte leren we over onze organisatie en werkwijze. We zijn een unieke organisatie die mensen organiseert in acties én in de parlementen vertegenwoordigd is. Hoe we dat doen en hoe u zelf mee kunt doen leert u in deze cursus.

Lees verder
6 september 2022

Drukbezochte feestbijeenkomst met Renske Leijten

Foto: SP

Op maandagavond 5 september vierde de SP Bommelerwaard haar tiende verjaardag in stijl: met een overvolle zaal vol enthousiaste leden en belangstellenden, taart, muziek, verhalen én een gloedvolle speech door Tweede Kamerlid Renske Leijten.

Lees verder
1 september 2022

Goede gesprekken op de Bommelse braderie

Foto: SP

Na twee jaar zonder braderie, was ie er dan eindelijk weer: de jaarlijkse Bommelse braderie op de eerste donderdag van september. En natuurlijk was de SP erbij!

Lees verder
11 augustus 2022

SP Bommelerwaard viert tiende verjaardag met Tweede Kamerlid Renske Leijten

Foto: SP

In 2022 bestaat de Bommelerwaardse afdeling van de Socialistische Partij tien jaar. De SP Bommelerwaard was in eerste instantie een onderafdeling van de SP Den Bosch, maar verwierf in 2012 de status van volwaardige afdeling. Na een stormachtige beginperiode waarin de toekomst van de afdeling soms niet zeker was, beschikt de afdeling nu over een solide bestuur en fractie en een brede basis aan vrijwilligers en activisten. 

Lees verder
11 juli 2022

Jubileum-barbecue SP Bommelerwaard groot succes

Foto: SP

Dit jaar viert de SP Bommelerwaard de 10e verjaardag van de afdeling. Meer dan genoeg reden voor een feestje dus! In het najaar organiseert de afdeling een feest-symposium met landelijke sprekers (meer informatie volgt nog!) en vorige week organiseerde de afdeling in het kader van het jubileum een heerlijke barbecue voor alle leden, met partners en kinderen. Bij prachtig weer en met overheerlijk eten werd het een buitengewoon mooie en gezellige avond!

Lees verder
8 juli 2022

Onderzoek naar sociale ongelijkheid in de gemeente Zaltbommel

Foto: Stef Dingemans

De afgelopen maanden hebben studenten uit Utrecht in samenwerking met de SP Zaltbommel onderzoek uitgevoerd naar sociale-, en ruimtelijke ongelijkheid.
De SP was benieuwd naar de verschillen tussen de mensen binnen de gemeente. Samen is besloten om vooral te kijken naar de kansen om een woning te verkrijgen, naar de energietransitie, het stemgedrag van mensen & naar de toegang en aanwezigheid van voorzieningen.
De studenten hebben hiervoor een onderzoek opgezet en zijn langs de deuren geweest met een vragenlijst, misschien ben je ze wel tegengekomen of hebben ze bij jou aangebeld! Zo zijn ze in Zaltbommel, Aalst, Gameren, Nederhemert, Bruchem en Brakel geweest. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier