h

Jong in de SP

De jongerenafdeling van de SP Bommelerwaard

30 november 2016

Debat over de democratie in Zaltbommel

Vandaag vond er in het Cambium College te Zaltbommel een debat plaats over de toekomst van de democratie in Nederland. Gesproken werd er over een stemplicht, kiesdrempel, referenda en stemexamens. 

Lees verder
9 oktober 2016

Succesvolle debatavond Nexit

Foto: Tineke van Dijk

Gisterenavond verzamelde zich een groep van ruim vijftig aanwezigen – waaronder veel jongeren – voor een debatavond over de Nexit in Elim te Gameren. Deze avond was het resultaat van een unieke samenwerking tussen ROOD Bommelerwaard en de SGP-jongeren uit dezelfde regio.

Lees verder
13 september 2016

Debat avond Nexit: Het is ook jouw toekomst!

Foto: SGP Jongeren / sgpj.nl/zaltbommel

De kranten stonden er na de Brexit vol van: de generatiekloof die tijdens het Britse referendum bleek tussen jongeren (die overwegend tegen de Brexit stemden) én ouderen (die massaal vóór stemden). Jongeren klaagden steen en been dat de ouderen de toekomst van het Verenigd Koninkrijk hadden bepaald, een toekomst waar de ouderen zelf nauwelijks meer deel van uit zouden maken. Toen ook in Nederland de discussie over een vertrek uit de EU oplaaide, vond ROOD Bommelerwaard het dan ook van het grootste belang dat jongeren meteen bij het debat betrokken zouden worden.

Lees verder
14 mei 2016

ROOD film- en discussieavond

Op dinsdagavond 24 mei organiseert ROOD Bommelerwaard (de jongerenafdeling) een film- en discussieavond naar aanleiding van de oorlog in Syrië.

Lees verder

U bent hier