h

Inkomen

5 november 2017

Schulden en armoede

Foto: Manifest

Er zal niemand zijn die graag een deurwaarder aan de deur heeft. Die komt dan 'beslag leggen', op loon of uitkering. Of hij plundert je bankrekening. Als je schulden hebt bij de zorgverzekering of omdat je de rekening voor water, gas of elektriciteit niet meer kunt betalen, sturen bedrijven een deurwaarder. Vind je het gek dat een bezoek van de deurwaarder vaak betekent dat je meer schulden krijgt? Door incassokosten of door boetes van de overheid of rente op niet betaalde rekeningen. Daardoor alleen al worden schulden hoog. Voor velen te hoog. Als je al niet in armoede verkeert, krijg je er dan wel me te maken.  

Lees verder
16 november 2015

Niemand achter de geraniums: passend werk en goede begeleiding

Foto: Peter Vos

De SP voert maandag 16 november actie voor passend werk en goede begeleiding bij de Sociale Werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven. Staatssecretaris Klijnsma komt op werkbezoek bij de schoolmeubelfabriek in Arnhem. Zij gaat in gesprek over de actieve rol die ondernemingen kunnen spelen bij de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De SP vindt dat nog steeds te weinig ondernemers hun sociale verantwoordelijkheid nemen. Er is onvoldoende passend werk voor de 1.890 SW-medewerkers van Presikhaaf Bedrijven. 

Lees verder
20 september 2015

De kostendelersnorm drijft mensen tot wanhoop

De kostendelersnorm betekent dat als je een woning deelt met andere volwassenen, je bijstandsuitkering wordt aangepast. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in je woning, hoe lager je bijstandsuitkering. De reden hiervoor is dat als er meer personen in je woning wonen, je ook de woonkosten wel kunt delen. Vandaar de naam kostendelersnorm.

Lees verder

U bent hier