h

Nieuws uit 2021

3 maart 2021

Van geothermie tot klimaatrechtvaardigheid: de overgang naar duurzame energie is boeiend én ingewikkeld

Foto: SP

Gisteren (2 maart 2021) organiseerde de SP Bommelerwaard een gespreksavond over de energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Sprekers waren Willem Posthouwer (wethouder duurzaamheid, gemeente Zaltbommel), Evert Mollema (energiebedrijf Engie) en Fenna Feenstra (kandidaat tweedekamerlid SP). Martijn Stoutjesdijk van de afdeling Bommelerwaard zat de avond voor.

Lees verder
18 februari 2021

SP organiseert gespreksavond over lokale energietransitie Bommelerwaard

Foto: Fenna Feenstra

Een windmolen in ieders achtertuin? Buren met een lawaaiige warmtepomp? Zonnepanelen op weideland? Voor de één zijn dit schrikbeelden, terwijl de ander vindt dat de verduurzaming te langzaam vordert, te weinig ambitieus, of niet eerlijk genoeg is. Deze overgang naar duurzame energie is bovendien niet een ver-van-je-bed-show, maar iets waar iedereen mee te maken krijgt.

Lees verder
27 januari 2021

SP'ers steken zorgverleners en cliënten Harmonika (Zaltbommel) en De Vaste Burcht (Rossum) hart onder de riem

Foto: SP

De SP Bommelerwaard heeft afgelopen week bonbons uitgedeeld bij zorginstellingen Harmonika in Zaltbommel en De Vaste Burcht in Rossum. SP-afdelingsvoorzitter Tineke van Dijk: 'Onze zorgverleners moeten nu alles op alles zetten om de zorg draaiende te houden. Dat doen ze met hun hele hart, onder ontzettend moeilijke omstandigheden. De SP vindt het belangrijk om te laten zien dat ze worden gewaardeerd. Nu met deze actie als hart onder de riem, maar deze zorgverleners – en de cliënten die ze begeleiden of verzorgen – verdienen natuurlijk echte waardering. En daar blijven we ons keihard voor inzetten.'

Lees verder

U bent hier