h

SP organiseert gespreksavond over lokale energietransitie Bommelerwaard

18 februari 2021

SP organiseert gespreksavond over lokale energietransitie Bommelerwaard

Foto: Fenna Feenstra

Een windmolen in ieders achtertuin? Buren met een lawaaiige warmtepomp? Zonnepanelen op weideland? Voor de één zijn dit schrikbeelden, terwijl de ander vindt dat de verduurzaming te langzaam vordert, te weinig ambitieus, of niet eerlijk genoeg is. Deze overgang naar duurzame energie is bovendien niet een ver-van-je-bed-show, maar iets waar iedereen mee te maken krijgt.

Omdat Nederland de klimaatafspraken van Parijs (2015) heeft ondertekend moet er namelijk overal - ook in de Bommelerwaard - veel meer duurzame energie opgewekt gaan worden. De landelijke overheid heeft bepaald dat elke gemeente in regioverband moet bekijken hoe ze die duurzame energie gaan opwekken: met windmolens, zonnepanelen, of allebei? Ook moet er lokaal besloten worden waar die windmolens en zonnepanelen dan aangelegd moeten worden: langs snelwegen, bij natuurgebieden of misschien wel dichtbij de kernen? Graag wil de SP-afdeling Bommelerwaard met inwoners in gesprek over de vraag hoe zij aankijken tegen de energietransitie. Wat zijn de vragen die er in de Bommelerwaard leven rondom duurzame energie? Kunnen zij zich vinden in het beleid dat de gemeente nu ontwikkeld heeft? En hoe zouden de inwoners van de Bommelerwaard zelf de overgang naar groene energie het liefste vorm willen geven?

Graag nodigt de SP iedereen uit voor een gespreksavond over dit onderwerp op dinsdagavond 2 maart, van 20.00 tot 22.00 uur. Wethouder Duurzaamheid Willem Posthouwer  (gemeente Zaltbommel) zal het onderwerp introduceren en de lokale stand van zaken uit de doeken doen. Evert Mollema zal toelichten hoe er vanuit het energiebedrijf Engie naar de energietransitie gekeken wordt. Fenna Feenstra (kandidaat Tweede Kamerlid SP; foto) zal de visie van de SP op de energietransitie geven. Vervolgens is er volop de gelegenheid tot vragen en discussie. De avond zal online georganiseerd worden. Een link naar de bijeenkomst ontvangt u door een mail te sturen naar zaltbommel@sp.nl

Reacties

.
Beste lezer.
.

Hoe en waarmee . 

Ik wil er wel aan deelnemen, maar met wat.

Vind het heel belangrijk dat er echt aandacht aan wordt besteed .

En vooral hoe, (molens warmtepompen zonnepanelen).

En wie de kosten gaat betalen.

Vooral omdat ik er bang voor ben ,dat de grote energie multinationals

de rekening bij de burgers(staat)zal claimen. 

Voorbeeld, de RWE eist nu al 1,4 miljard van de Nederlandse staat, omdat er

een kolencentrale moet sluiten.

Dus als deze grote jongen er mee begint komen  er nog meer.

Dus de rechtzaken komen er aan ,dankzij de handelsverdragen die we hebben gesloten wereldwijd. 

Toen we aardgas kregen waren de kosten heel  laag voor de meeste

mensen.

Maar toen waren de multinationals!!!!! nog nutsbedrijven dus van ons allen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Vriendelijke groet .

Barthold van Knijff.

Reactie toevoegen

U bent hier