h

Nieuws uit 2020

6 november 2020

Een onbegrijpelijk standpunt: coalitie Zaltbommel houdt "begrijpelijk" onderzoek miljoenenstrop Avri tegen

Foto: SP

Rondom afvalverwerker Avri - verantwoordelijk voor de regio Rivierenland (onder meer de Bommelerwaard) - is het zelden rustig. Afgelopen weken kwam het tot een knalharde ruzie tussen de provincie Gelderland en de Avri over een extra bedrag van 10 miljoen euro dat de Avri aan de provincie moet betalen zodat goede zorg van de stortplaatsen gegarandeerd kan blijven worden. Volgens de Avri is die eis van de provincie onredelijk en komt die 10 miljoen euro als een verrassing; in de provincie stelt men echter dat de Avri wel degelijk op de hoogte was en aan wanbestuur gedaan heeft (zie onder meer hier en hier). Wie er gelijk heeft, is niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is, is dat er een rekening van 10 miljoen euro op de Avri afkomt. Aangezien de reserves van de Avri geheel leeg zijn, gaat dat geld verhaald worden op de gemeenten - of om precieser te zijn: de inwoners van de gemeenten. Wij allemaal dus.

Lees verder
2 oktober 2020

Geslaagde ALV over landelijk verkiezingsprogramma

Foto: SP

Afgelopen dinsdag kwam onze afdeling bij elkaar om het concept-verkiezingsprogramma te bespreken. Het werd een avond vol (coronaproof) discussie, maar ook met taart en veel gezelligheid. Het was goed elkaar weer te zien, ook al is het waarschijnlijk weer even voor de laatste keer, gezien de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Tijdens de avond ontvingen alle aanwezigen een fraai SP-mondkapje.

Lees verder
1 oktober 2020

SP stelt samen met de oppositie vragen over incident bij Sachem

Foto: Screenshot bd.nl / Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad meldde recent dat er op 14 september een gevaarlijke (d.w.z. giftige en brandbare) stof, methylchloride, ontsnapt is bij Sachem te Zaltbommel. Sachem is een chemische fabriek die producten maakt voor de elektronica, papier en farmaceutische industrie. Het bedrijf behoort tot een groep van 400 zeer risicovolle bedrijven (BRZO). Hoewel er volgens het artikel geen gevaar was voor omwonenden, vindt de SP het belangrijk dat duidelijk is wat er precies gebeurd is, of de protocollen goed werkten én wat er geleerd is van het incident. Daarom stelde de SP, samen met CDA, PvdA/Groenlinks, D66 en Groep Melse, een heel aantal vragen over het incident (zie beneden).

Lees verder
24 september 2020

Bommelse SP’er Martijn Stoutjesdijk hoog op landelijke lijst kamerverkiezingen 2021

Foto: Rob Nelisse/Image Workplace

Afgelopen dinsdag publiceerde de SP haar concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 (https://sp.nl/nieuws/2020/09/ervaring-en-nieuw-talent-voor-
eerlijk-nederland
). Op plek 21 staat Martijn Stoutjesdijk (1989), fractievoorzitter van de SP in Zaltbommel en bestuurslid van de SP Bommelerwaard. Onder leiding van Stoutjesdijk haalde de SP haar eerste gemeenteraadszetel ooit in de gemeente Zaltbommel.

Lees verder
3 september 2020

Zo veel lieve reacties

Foto: Tineke

Wat een leuke, lieve en positieve reacties op de schoenen actie!

Lees verder
30 augustus 2020

Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel!

Foto: familie Van Knijff

Volgende week zaterdag 5 september is de grote online zorgactie. Een groep zorgverleners wil meer dan alleen online actievoeren, en hebben de SP gevraagd om hun initiatief te ondersteunen. Onder het motto ‘Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel!’ gaan ze zoveel mogelijk schoenen inzamelen. Deze schoenen gaan we op het Malieveld neerzetten en staan symbool voor de plek waar jij had willen staan op 5 september. Dit is een fantastisch initiatief en wij omarmen dit!

Lees verder

Pagina's

U bent hier