h

Bommelse SP’er Martijn Stoutjesdijk hoog op landelijke lijst kamerverkiezingen 2021

24 september 2020

Bommelse SP’er Martijn Stoutjesdijk hoog op landelijke lijst kamerverkiezingen 2021

Foto: Rob Nelisse/Image Workplace

Afgelopen dinsdag publiceerde de SP haar concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 (https://sp.nl/nieuws/2020/09/ervaring-en-nieuw-talent-voor-
eerlijk-nederland
). Op plek 21 staat Martijn Stoutjesdijk (1989), fractievoorzitter van de SP in Zaltbommel en bestuurslid van de SP Bommelerwaard. Onder leiding van Stoutjesdijk haalde de SP haar eerste gemeenteraadszetel ooit in de gemeente Zaltbommel.

Het gemeenteraadslid uit Zaltbommel werkt in het dagelijks leven aan de Universiteit Tilburg als promovendus en beleidsmedewerker. In een
reactie geeft hij aan zeer vereerd te zijn met deze hoge positie op de lijst en het vertrouwen dat daaruit spreekt vanuit de landelijke SP: "Ik ben heel enthousiast om campagne te voeren voor een eerlijker en socialer Nederland, en ik hoop dat ik daarbij volop gebruik kan maken van de ervaringen die ik inmiddels in Zaltbommel heb opgedaan."

Voorzitter van de afdeling Tineke van Dijk stelt dat zij en haar afdeling "enorm trots" zijn op de hoge plaatsing van Stoutjesdijk: "Mocht Martijn de Tweede Kamer halen, dan gaat onze landelijke fractie nog veel plezier aan hem beleven!" Overigens moet de kandidatenlijst eerst nog officieel door de leden van de partij vastgesteld worden. Dat gebeurt in december van dit jaar.

Reactie toevoegen

U bent hier