h

SP-afdelingen Rivierenland overhandigen protestkaarten aan Avri

18 oktober 2018

SP-afdelingen Rivierenland overhandigen protestkaarten aan Avri

Foto: SP

De afgelopen tijd is er door verschillende SP-afdelingen in Rivierenland stevig actie gevoerd richting de nieuwe plannen van de Avri. De SP is bang dat het omgekeerd inzamelen tot meer afval naast containers leidt, zoals eerder al in andere gemeentes gebeurde waar het afvalsysteem veranderde. Daarnaast vindt de SP dat er in de plannen te weinig gedacht is aan ouderen, mindervaliden en zieken die niet altijd in staat zijn met hun afval te slepen. Ook produceren sommige van deze groepen nu eenmaal meer afval, waar ze weinig of niets aan kunnen doen (denk aan incontinentiemateriaal). De SP pleit daarom voor het uitstellen van het plaatsen van de ondergrondse containers, totdat er voor deze en andere problemen een goede oplossing gevonden is.

Foto: SP
Omdat de SP merkte dat haar bezwaren op veel steun van de inwoners van Rivierenland kon rekenen, startte zij een ansichtkaartenactie. Op de kaart konden inwoners bezwaar maken tegen de plannen van de Avri. Om aandacht te genereren voor de actie werden in de gemeenten West Maas en Waal, Maasdriel en Zaltbommel door SP-vrijwilligers ook informatieavonden van de Avri bezocht, waarbij kaarten aan inwoners werden uitgedeeld.

Afgelopen donderdag (18 oktober) overhandigden de afdelingsvoorzitters van de SP Bommelerwaard  (Tineke van Dijk) en de SP West Maas en Waal (Willeke van Ooijen) een aantal honderd ansichtkaarten aan wethouder Reus (van Culemborg), voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Avri. Dat deden zij aan het begin van de vergadering van de Avri waarin over een deel van de nieuwe plannen besloten zou worden. Bij de overhandiging van de kaarten gaf wethouder Reus aan dat veel van de problemen die de SP constateert ook bekend zijn bij de Avri, en dat het bestuur van de Avri gaat proberen die zoveel mogelijk op te lossen.

Foto: SP

Overhandiging kaarten door afdelingsvoorzitters

Reacties

er moet nog veel gebeuren want voor ouderen of met een handicap niks geregeld en niet iedereen kan even naar de buren of familie van doe jij het even voor mij waar de avri wel vanuit gaat

Reactie toevoegen

U bent hier