h
1 juni 2020

SP Zaltbommel organiseert eerste pubquiz

Foto: Richard van Dok / SP

Op zondag 7 juni om 16:00 organiseert SP Zaltbommel een pubquiz. Voor degenen die dan niet kunnen is de quiz al te spelen van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni, 15:00.

Lees verder
13 maart 2020

Bijeenkomst granuliet woensdag 18 maart afgelast

In verband met de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, heeft de SP besloten de informatie- en actiebijeenkomst van woensdag 18 maart in Zaltbommel af te lasten.

Lees verder
30 november 2019

Buurtonderzoek in Ammerzoden

Foto: Tineke van Dijk

Vandaag heeft onze afdeling buurtonderzoek gedaan in Ammerzoden. De bewoners, bij wie wij aanbelden, gaven ons weer aanknopingspunten waar wij verder mee kunnen. Iedereen woonde trouwens met veel plezier in Ammerzoden! En raad eens wie wij tegen kwamen?

Lees verder
20 november 2019

Verpleegkundigen Jeroen Bosch Ziekenhuis in actie!

Foto: Tineke van Dijk
15 november 2019

Marx weer even in Zaltbommel

Foto: Anneke Ripmeester

Ronald van Raak zorgde voor een boeiende avond. Hij had zich goed verdiept in de brieven van Karl Marx. Wat zocht Marx eigenlijk bij zijn Philips-familie in Zaltbommel? Geld uit zijn erfdeel, want hij leefde met zijn gezin in bittere armoede. Maar ook ontspanning. Nichtje Nannette ‘met de gevaarlijke zwarte ogen’ hing aan zijn lippen. Zij trouwde later met Roodhuizen, een ‘rode dominee’ die mede de Werkliedenvereniging ‘Hulp naar Vermogen’ heeft opgericht.

Lees verder
30 oktober 2019

Voor het geld en de liefde

Foto: Maurits Gemmink

Waarom kwam de rode revolutionair Karl Marx zo graag naar Zaltbommel? Kwam hij geld ophalen bij de rijke familie Philips? Was hij heimelijk verliefd op zijn mooie nichtje? Of vond hij in Zaltbommel de rust om zijn levenswerk Het Kapitaal te schrijven?

Lees verder
31 augustus 2019

De SP Bommelerwaard op stap met de handhavers van de AVRI

Foto: SP

In de raadszaal praten we vaak over wat de AVRI goed en slecht doet, maar we praten helaas maar zo weinig met de mensen van de AVRI zelf! Toen ons raadslid Martijn Stoutjesdijk de kans kreeg om een keertje samen met de handhavers van de AVRI op stap te gaan, greep hij die kans dan ook met beide handen aan. Samen met de voorzitter van de SP Bommelerwaard, Tineke van Dijk, stapte hij afgelopen vrijdag bij een handhaver in de auto.

Lees verder
12 juni 2019

Nieuws uit de raad: puzzelen met het nieuwe beleid huisvesting arbeidsmigranten

Foto: SP

De maand mei had een rustige maand moeten worden, met een paar weken zonder raadsvergaderingen vanwege de meivakantie. Niets bleek echter minder waar! Zoals ik al schreef in mijn vorige stukje voor de Tribune werd het nieuwe beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten dat de wethouder had ontworpen, door bijna alle partijen in de gemeenteraad als onvoldoende beoordeeld. Daarom heeft de gemeenteraad in mei het heft in eigen handen genomen. Met twee extra raadsvergaderingen en een aantal informele bijeenkomsten is de raad tot een nieuw beleid gekomen. Dat nieuwe beleid is nog niet perfect, maar wel een hele vooruitgang ten opzichte van het beleid dat de wethouder had voorgesteld. In het kort komt het beleid op het volgende neer:

Lees verder
6 mei 2019

Uitnodiging voor de avond over woede, hoop en de EU

Foto: SP

De nummer 2 op de SP-kandidatenlijst voor de EU-verkiezingen, Jannie Visscher, zal dinsdagavond  14 mei de Bommelerwaard aandoen in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Jannie Visscher over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei. Het wordt een mooi programma met presentatie,  filmfragmenten en een gespreksleider.

Lees verder

Pagina's