h

Bommelerwaardse campagne ten einde - nu is het aan de kiezer

22 november 2023

Bommelerwaardse campagne ten einde - nu is het aan de kiezer

Foto: Vlasta de Groot - Piskora / Vlasta de Groot - Piskora

De SP Bommelerwaard trok de afgelopen periode door onze gemeenten. Zowel in Maasdriel als Zaltbommel hebben enthousiaste vrijwilligers flyers uitgedeeld, met inwoners gesproken, posters geplakt en tomatensoep en stemadvies uitgedeeld. Vandaag neemt de kiezer het stokje over en zal in het stemhokje de nationale koers voor de komende jaren bepalen. Hoewel de peilingen treurig stemmen, houden we hoop op een nieuwe sociale koers met een sterke SP.

Wellicht ben je ze zelf ook tegengekomen. De vele enthousiaste SP vrijwilligers in de kenmerkende rode jassen. Op talloze plekken in Maasdriel en Zaltbommel zijn we langs de deuren gegaan en hebben geluisterd naar de inwoners. De laatste drie zaterdagen voorafgaand aan de stemdag (22/11) zijn we een groot deel van de dag actief geweest in de grotere kernen. Een team van positieve sociale SP'ers deelden vanuit de SP-tent tomatensoep en stemadvies uit. Ondanks het weerbarstige herfstweer waardoor we zowel in Ammerzoden als Kerkdriel in de stromende regen stonden, hebben we veel inwoners kunnen spreken. Hier vernamen we de talloze zorgen rondom de zorg, de hoge dagelijkse kosten en de woningnood. Duidelijk moge zijn dat het tijd is voor een sociaal geluid, voor verandering, voor de SP. Nu is het eerst aan de kiezer. Stemmen zij voor een daadwerkelijke nieuwe koers, of gaan we verder op de oude (neo)liberale voet? We wachten de resultaten af en houden hoop op een sociale toekomst. De SP Bommelerwaard draagt hierbij in ieder geval meer dan zijn steentje bij.

Reactie toevoegen

U bent hier