h

SP komt in actie voor Scoutingvereniging St. Martinus Zaltbommel

3 juli 2023

SP komt in actie voor Scoutingvereniging St. Martinus Zaltbommel

Foto: Stef Dingemans / Stef Dingemans

Het clubgebouw van scoutingvereniging St. Martinus Zaltbommel verkeert in een erbarmelijke staat. In de zoektoch naar het realiseren van een nieuw clubgebouw hebben enkele actieve jeugdleden contact gezocht met de SP Bommelerwaard, die vervolgens direct actie heeft ondernomen. Zo is in juni de voltallige gemeenteraad op bezoek geweest bij de scoutingvereniging en is er een motie opgesteld waarin de SP het college verzoekt om in actie te komen.

De jeugdleden van scoutingvereniging St. Martinus zijn betrokken, enthousiast en lovend over de vereniging. De locatie (nabij de Gamersedijk en de volkstuintjes) is prachtig, en de leden zijn positief, gezellig en sociaal.
Er blijkt alleen 1 groot probleem te zijn, namelijk een clubhuis dat letterlijk uit elkaar aan het vallen is. Zonder de ingrepen van de leden, die balken hebben ondersteund met spanbanden, daklekkages hebben verholpen en talloze andere gebreken hebben opgelapt, was het gebouw al aan het einde van zijn latijn geweest.

De scoutingleiding beseft dit uiteraard ook en heeft tijdig contact gezocht met de gemeente Zaltbommel, wiens grond zij huren, om samen na te denken over het realiseren van een nieuw clubgebouw. Helaas is er in de tussentijd niets gebeurt en wordt de scouting niet actief ondersteunt in het zoeken naar een oplossing. De jeugdleden hebben daarom de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de SP Bommelerwaard. Na enkele goede gesprekken is besloten om hier werk van te maken maar wel in gezamenlijkheid van partijen. Om de andere raadsleden te informeren over de problematiek en kennis te laten maken met de vereniging is afgelopen juni een goedbezochte avondbijeenkomst geweest waarin de leiding van St. Martinus helder verwoordde waarom ze de hulp van de gemeente nodig hebben. Vrijwel alle aanwezige raadsleden leken die avond dan ook doordrongen van de noodzaak om de vereniging te ondersteunen.

Aanstaande donderdag, tijdens het bespreken van de perspectiefnota zal de SP dan ook een motie indienen om het college hier daadwerkelijk toe aan te sporen. Meer informatie is t.z.t. te vinden in het nieuwsbericht over de perspectiefnota van donderdag 7 juli.
 

Reactie toevoegen

U bent hier