h

SP onderzoekt oprichting afdeling Maasdriel

16 mei 2023

SP onderzoekt oprichting afdeling Maasdriel

Foto: SP

Hoewel de Socialistische Partij (SP) al meer dan 10 jaar actief is in de Bommelerwaard, heeft de gemeente Maasdriel nog geen eigen SP-afdeling en is de SP er ook niet actief in de gemeenteraad. De SP-leden in de gemeente Maasdriel vielen tot dusver onder de zorg van de afdeling Zaltbommel.

De wens om een eigen afdeling op te richten in Maasdriel leeft echter al een hele tijd. Gezien de aanzienlijke hoeveelheid stemmers vanuit Maasdriel op de SP tijdens Provinciale Staten- en Tweede Kamer-verkiezingen lijkt er ook ruime steun voor de SP te zijn in die gemeente. Tijdens een bezoek van partijvoorzitter Jannie Visscher aan de Bommelerwaard eind vorig jaar, deden verschillenden leden dan ook een stevige oproep eindelijk werk te maken van een Drielse afdeling. Vanuit de moederafdeling Zaltbommel en met ondersteuning van de landelijke SP worden daarvoor nu de eerste stappen gezet.

Om tot een afdeling Maasdriel te komen moet er eerst een werkgroep gevormd worden, die uiteindelijk een afdeling in oprichting kan worden. Om te onderzoeken of er voldoende steun en actieve vrijwilligers zijn om een werkgroep Maasdriel op te richten, organiseren lokale en landelijke SP’ers op dinsdagavond 23 mei, vanaf 20.00 uur, een speciale bijeenkomst in De Weesboom in Ammerzoden (Voorstraat 17). Iedereen die bij wil dragen aan een SP-afdeling Maasdriel, op welke manier dan ook, is van harte welkom. Opgeven is niet nodig en toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier