h

Eigenaar van te grote villa in Bruchem wordt teruggefloten

22 maart 2023

Eigenaar van te grote villa in Bruchem wordt teruggefloten

Foto: Vecteesy.com / vecteesy.com

De huiseigenaar van een riante villa aan de Akkerstraat in Bruchem is door de gemeenteraad teruggefloten. De eigenaar heeft de afgelopen jaren meerdere malen de regels aan zijn laars gelapt en zich niet gehouden aan de maximale bouwhoogte en capaciteit van de vergunning. Het college van B&M vind dit blijkbaar geen probleem en was van plan de (al gebouwde!) villa te legaliseren. Gelukkig waren de SP en andere oppositiepartijen scherp en daadkrachtig genoeg om de discussie om te draaien.

Opvallend was dan ook dat tijdens de carrouselvergadering de coalitiepartijen nog achter het college bleven staan. Zij ondersteunden in eerste instantie de lezing van de B&M om het huis tóch een vergunning te verlenen en zodoende te legaliseren. Oppositiepartijen waren het daar absoluut niet meer eens en lieten dat eens te meer blijken. De verantwoordelijke wethouder dhr. van Leeuwen besloot de avond dan ook om alsnog (ietwat laat) een juridisch rapport op te vragen.

Tijdens de daaropvolgende raadsvergadering bleek dat dit rapport ook een grote rol speelde in het standpunt van de coalitiepartijen om tóch het huis niet te laten legaliseren maar te gaan handhaven. 
Zodoende werd er unaniem besloten om een handhavingstraject op te gaan starten tegen de eigenaar van deze woning.

De SP fractie is erg tevreden met deze uitkomst, zeker met het feit dat uiteindelijk alle partijen zich hier tegen verzetten. Voor de SP was het immers van het begin af aan duidelijk dat de gemeente moet optreden tegen het stelselmatig overtreden van de regels, een legalisatie was dan ook niet te verkopen geweest naar de inwoners.

Ook in de lokale media is er voldoende aandacht geweest, lees hier onder andere over terug in het Brabants Dagblad of de Bommerlerwaardgids.

*Afbeelding is een fictieve weergave en geen representatie van de woning in kwestie*

Reactie toevoegen

U bent hier