h

SP Bommelerwaard viert tiende verjaardag met Tweede Kamerlid Renske Leijten

11 augustus 2022

SP Bommelerwaard viert tiende verjaardag met Tweede Kamerlid Renske Leijten

Foto: SP

In 2022 bestaat de Bommelerwaardse afdeling van de Socialistische Partij tien jaar. De SP Bommelerwaard was in eerste instantie een onderafdeling van de SP Den Bosch, maar verwierf in 2012 de status van volwaardige afdeling. Na een stormachtige beginperiode waarin de toekomst van de afdeling soms niet zeker was, beschikt de afdeling nu over een solide bestuur en fractie en een brede basis aan vrijwilligers en activisten. 

Foto: Maurits Gemmink (SP)
De verjaardag van de afdeling wordt dit jaar op allerlei manieren gevierd. Op maandagavond 5 september vindt er een feestelijke bijeenkomst plaats waarvoor de afdeling graag alle inwoners van de Bommelerwaard uitnodigt. Tijdens deze bijeenkomst verwelkomt de afdeling Tweede Kamerlid Renske Leijten (foto), die ook tien jaar geleden aanwezig was bij de oprichting van de afdeling. Renske Leijten is vooral bekend door haar enorme inzet in het toeslagenaffaire-dossier. Tijdens de avond zal Renske ingaan op de vraag hoe de politiek kan helpen bij alle stijgende kosten (boodschappen, energierekening, benzine etc.), maar is er ook alle gelegenheid haar vragen te stellen over de toeslagenaffaire en de staat van de landelijke politiek. Naast Renske zullen lokale sprekers terugblikken op de roerige geschiedenis van de SP in de Bommelerwaard. De avond zal omlijst worden met muziek van Nick van Wijk.

De bijeenkomst met Renske Leijten vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in De Grote Aak te Zaltbommel (Johan van Oldenbarneveldtstraat 2). Inloop is vanaf 19.15 uur. Toegang en hapjes zijn gratis, aanmelden wordt gewaardeerd, via zaltbommel@sp.nl.
Voor meer informatie en het laatste nieuws over het jubileumjaar zie zaltbommel.sp.nl.
 

Reactie toevoegen

U bent hier