h

Unanieme steun voor kandidatenlijst en verkiezingsprogramma SP Zaltbommel

4 februari 2022

Unanieme steun voor kandidatenlijst en verkiezingsprogramma SP Zaltbommel

De SP gaat de komende gemeenteraadsverkiezingen in met een mooie mix aan ervaren en nieuwe krachten. Bovenaan de lijst staat een nieuwkomer, Stef Dingemans (30), docent sociale wetenschappen aan de Fontys Hogeschool (Eindhoven). Nummer 2 is het huidige gemeenteraadslid van de SP in Zaltbommel, Martijn Stoutjesdijk (32). De top 6 wordt aangevuld met ervaren krachten als huidige burgerraadsleden Erik Können (nr. 4) en Anneke Ripmeester (nr. 5) en vers bloed Richard van Dok (nr. 3) en Ad van de Goede (nr. 6).
De nieuwe lijsttrekker Stef Dingemans is erg tevreden over zijn team: “De top-6 kandidaten komen uit verschillende kernen van de gemeente en brengen allemaal hun eigen expertise mee, van ICT tot de zorg. Het afgelopen jaar heb ik al veel met hen samen mogen werken en op basis daarvan heb ik er het volste vertrouwen in dat we met dit team de komende vier jaar een steengoede prestatie in de gemeenteraad kunnen gaan neerzetten.”

Zorg voor de toekomst

Tijdens de ALV werd ook het nieuwe programma, getiteld ‘Zorg voor de toekomst’ gepresenteerd.
“De titel van het programma kun je op verschillende manieren lezen,” licht afdelingsvoorzitter Tineke van Dijk toe, “maar het is vooral bedoeld als een oproep met een uitroepteken. Wij willen graag aan de slag met het verwezenlijken van onze plannen en wel liever vandaag nog dan morgen. Want de problemen in onze samenleving – van armoede tot duurzaamheid – worden alleen maar groter hoe langer we wachten.”
In het programma wordt onder meer opgeroepen eerst naar mensen te kijken en dan pas naar de regels; om afscheid te nemen van de Avri; om de glastuinbouw te hervormen of af te bouwen; en om het nieuwe parkeerbeleid van de stad Zaltbommel te herzien.
Zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma konden op de unanieme steun van de aanwezige leden rekenen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier