h

SP lijsttrekker Maurits Gemmink in gesprek met ov-reizigers Zaltbommel

7 maart 2019

SP lijsttrekker Maurits Gemmink in gesprek met ov-reizigers Zaltbommel

Foto: SP Gelderland/Matthias van Hunnik

Maandagmiddag 11 maart gaat Gelderse SP-lijsttrekker Maurits Gemmink samen met SP Bommelerwaard in gesprek met reizigers op station Zaltbommel. Beter openbaar vervoer is het belangrijkste speerpunt van de SP bij voor de provinciale verkiezingen. Zo wil de SP gratis openbaar vervoer buiten de spits. Ook heeft de partij zich al eerder hard gemaakt voor betere aansluitingen tussen trein en bus op statioen Zaltbommel.

SP Lijsttrekker Maurits Gemmink: “Openbaar vervoer is in de spits overbelast. Bussen rijden haltes voorbij, omdat er geen passagier meer bij kan en (regionale) spoorlijnen gaan aan hun eigen succes ten onder. Op het platteland, in de kleinere dorpen en wijken zien we het OV verschralen. En de luchtvervuiling veroorzaakt door het verkeer wordt ook niet kleiner. Wil je Gelderland leefbaar houden, dan zal de provincie moeten investeren in het huidige OV en dat ook beter inzetten. Dat kan onder andere door het regionaal openbaar vervoer gratis te maken.”

Tussen 16.00 en 18.00 uur zal de SP aanwezig zijn bij station Zaltbommel.

 

Reactie toevoegen

U bent hier