h

Even voorstellen: Anneke Ripmeester (nummer 4)

15 maart 2018

Even voorstellen: Anneke Ripmeester (nummer 4)

Foto: Hans ter Heege

Op allerlei plekken zijn ze deze weken in de gemeente Zaltbommel te vinden: de kandidaats-gemeenteraadsleden van de SP Zaltbommel. Maar wie zijn ze eigenlijk, en wat drijft ze? In deze rubriek stellen leden van de top-5 zich kort voor. Vandaag: Anneke Ripmeester (1967), nummer 4 op onze kieslijst.

Ik ben al een tijd lid van de SP. Bij de SP staat de mens centraal en dat sprak en spreekt mij nog steeds enorm aan. Ik ben administrateur bij een bedrijf hier in Zaltbommel. Ik houd van cijfers, het moet kloppen en ik wil alles weten. Ook in de gemeenteraad wil ik precies weten hoe het zit; ik wil alle feiten over armoede in onze gemeente en waarom jongeren zo moeilijk aan woonruimte komen boven water krijgen. En als ik die feiten heb, wil ik keihard aan oplossingen gaan werken.

Het mooiste van de SP is, dat wij regelmatig naar wijken en kernen gaan. We bellen aan en vragen dan: “wat kan de gemeente voor u doen?” of "wat houdt u bezig?" Want daar gaat het mij om - echt contact met mensen, en weten wat er leeft op straat. Ik wil zorgen dat er solidariteit en menselijkheid in de gemeenteraad komt en dat de gemeenteraad naar de mensen luistert en weet wat er speelt.

Reactie toevoegen

U bent hier