h

De SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Zaltbommel!

4 december 2017

De SP doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Zaltbommel!

Foto: SP

Voor het eerst in haar geschiedenis doet de SP-afdeling Bommelerwaard mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zaltbommel. Het programma voor deze verkiezingen staat nu online.

De SP-afdeling Bommelerwaard is al sinds 2012 actief in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel en heeft in die tijd een hechte en actieve groep vrijwilligers opgebouwd onder leiding van een vijfkoppig afdelingsbestuur. De afgelopen jaren heeft de afdeling bekendheid gekregen met haar ondersteuning van mensen die als gevolg van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) veel minder hulp ontvingen dan ze nodig hadden. Ook zette de afdeling zich onder meer in voor goed openbaar vervoer en was ze één van de initiatiefnemers van de Stichting Plattelandswaarden, die zich kritisch uitsprak tegen grootschalige glastuinbouw.

Volgens Tineke van Dijk, voorzitter van de afdeling, werd het hoog tijd dat de SP met de lokale verkiezingen mee gaat doen: ‘Ik weet uit eigen ervaring dat er in beide gemeenten sprake is van veel stille armoede. Daarom is het tijd voor een écht links geluid in de gemeenteraad. Ook als het gaat om onderwerpen als wonen en zorg is er nog genoeg te verbeteren. Wij willen daar keihard voor gaan strijden.’

Het programma voor de verkiezingen, met de titel ‘Tijd voor de SP’, werd afgelopen maand door de leden van de afdeling goedgekeurd en is hier nu online in te zien (zie hieronder). In januari 2018 zal de kandidatenlijst worden gepresenteerd.

Reacties

He, he, eindelijk, na 48 jaar hier te wonen in de Bommelerwaard, kan ik stemmen op een echte socialistische partij in onze gemeente, en dat wordt dus de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier