h

Uitbreiding vliegveld Lelystad

12 november 2017

Uitbreiding vliegveld Lelystad

Foto: SP

Wat moeten wij in de Bommelerwaard nu met de uitbreiding van vliegveld Lelystad? Vervelend voor de mensen die er wonen, maar voor de rest…… ver van mijn bed. Nou, het lawaai is dichterbij dan je denkt! Van onze SP-collega’s van de Gelderse Statenfractie hoorden wij, dat de meeste vakantievluchten naar het zuiden gaan en daarom ook over de Bommelerwaard zullen gaan vliegen.

Hoe kan dat nu, we hebben al zoveel vliegverkeer: Schipholvluchten, helikopters en vrachtvliegtuigen van defensie. Juist! En om botsingen te voorkomen moeten de Lelystadvliegtuigen onder de Schipholvliegtuigen door: zij vliegen op slechts 1800 meter! En dat betekent flinke geluidsoverlast. Er zullen uiteindelijk 10x zoveel vluchten, met veel grotere vliegtuigen, zijn dan nu. De komende jaren wordt het aantal vluchten uitgebreid tot wel 45.000! In het MER-rapport (MilieuEffectRapportage)zijn fouten gemaakt. De geluidsoverlast is groter dan daarin vermeld staat.

Afgelopen zaterdag heeft de SP meegedaan aan een groots protest bij het vliegveld van Lelystad. Astrid Vollebregt van de Statenfractie heeft een toespraak gehouden en ons Tweede Kamerlid Cem Lacin ook. Hieronder een impressie van de protestactie, de foto’s zijn gemaakt door Peter de Vos.

Foto: Peter de Vos

Gezin van Hunnik-Piepers

Foto: Peter de Vos

SP Tweede Kamerlid Cem Lacin

Foto: Peter de Vos

SP Statenlid Astrid Vollebregt

Foto: Peter de Vos

SP-Statenlid Erik van Dijk

Foto: Peter de Vos

SP Statenlid Agnes Lewe

Foto: Peter de Vos

Foto: Peter de Vos

 

Reactie toevoegen

U bent hier