h

In memoriam Gijs van Haaften

24 augustus 2017

In memoriam Gijs van Haaften

Foto: SP

Onze vriend en zeer gewaardeerd bestuurslid Gijs van Haaften is niet meer onder ons. Of – zoals hij het zelf omschrijft – zijn Tour zit er nu echt helemaal op. Ook al hebben we zijn overlijden zien aankomen, we zijn er stil van.

Zijn leven en ook zijn loopbaan (hij was achtereenvolgens verpleger, ambulancebroeder en centralist in de meldkamer) kenmerkten zich door zijn verlangen altijd de ander te willen helpen en te willen bijstaan. Ook het afgelopen jaar, toen zijn gezondheid verder verslechterde, heeft hij zijn beperkte energie volop ingezet om via onze afdeling de Bommelerwaard mooier en socialer te maken. Daarmee symboliseert hij wat de SP is: niet alleen een club dromers met visioenen van een betere wereld, maar een club doeners die de mouwen willen opstropen om die wereld daadwerkelijk te verbeteren.

Gijs werd het afgelopen jaar al gemist in het bestuur van de SP-afdeling Bommelerwaard, waar zijn inbreng tijdens vergaderingen gekenmerkt werd door deskundigheid en rust. Maar waar hij als het nodig was ook fel zijn standpunt kon verdedigen. Graag hadden we hem vorig jaar tot voorzitter gekozen, maar zijn gezondheid liet het toen al niet toe die taak op zich te nemen.  Wel begon hij vorig jaar nog vol enthousiasme als campagneleider de actie voor een Nationaal Zorgfonds. Hij organiseerde informatie-avonden, ging met een team door hem geïnstrueerde SP’ers de straat op en de deuren langs. Bovendien zorgde hij voor een lekkere lunch als we op de markt stonden… Sociaal was hij dan ook in hart en nieren. Ook binnen het SP-bestuur en de afdeling liet hij zijn sociale aard elke keer weer zien. Wanneer hij kennis had van problemen of zorgen bij één van ons, werd daar altijd naar gevraagd of rekening mee gehouden. Daarbij stond zijn deur voor ons altijd open, of het nu om advies, of gewoon om een praatje of een bak koffie ging. Wij zullen die gastvrijheid, attendheid en bijzonder grote betrokkenheid enorm gaan missen.

Gijs is slechts 58 jaar geworden. Onze gedachten gaan uit naar zijn lieve vrouw Ellen en zijn mooie kinderen Daniëlle en Christian.

Reacties

Beste familie van Haaften Vandaag hoorde ik van het overlijden van Gijs. In het Willem Alexander Ziekenhuis heb ik Gijs meegemaakt als ll verpleegkundige en gediplomeerd verpleegkundige. Ik heb Gijs gekend als een sociaal en sympathiek mens met een groot empatisch vermogen. Waar Gijs was, was het gezellig. In 1981 wa s ik zelf patiënt en werd ik veelal door Gijs verzorgd. We hebben in die tijd veel gelachen waardoor de opname draaglijk was. Ik schrok vandaag erg toen ik van Gijs zijn overlijden hoorde. Zo jong en dan al afscheid moeten nemen van zo,n aimabele mens. Ik wens u en de kinderen alle sterkte toe bij dit grote verdriet.
Hartelijke groeten van Jo van Gulik, oud hoofd PZ WA ziekenhuis.

Vandaag hoorde ik het bericht van het overlijden op veel te jonge leeftijd van Gijs. Ik ken Gijs van mijn opleiding tot A- verpleegkundige in het Willem Alexander ziekenhuis van 1974-1978. Ik herinner mij Gijs als een echte toffe vent met humor en hart voor zijn opleiding. Wij hebben in elk geval veel lol gehad in die tijd. Ik wens zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte!! Hartelijke groet, Ino van de Rijt, St Barbarastraat 20, 5251AJ Vlijmen.

Gijs van Haaften mijn kamergenoot en grote steun tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis in Rotterdam.
Beste Ellen en kinderen, heel veel sterkte met het verlies van deze bijzondere en sympathieke man.
Margreet, René en Bruce.

Wat schrik ik hier enorm van zeg! In 1993 heb je na de geboorte van mijn jongste geholpen om me rechtop op de brancard door het trappengat de ambulance in te krijgen. Een aantal jaar erna kwamen we elkaar weer tegen en hebben we een paar keer afgesproken. Daarna leerde je denk ik al snel je vrouw kennen en ben je naar Zaltbommel vertrokken! Gijs je was een enorme vriendelijke man! Veel sterkte voor je nabestaanden!

Reactie toevoegen

U bent hier