h

Sachem, een gevaarlijke chemische fabriek in Zaltbommel

14 mei 2017

Sachem, een gevaarlijke chemische fabriek in Zaltbommel

Onze SP-afdeling heeft al enige tijd contact met actievoerders die de ontwikkelingen rond Sachem kritisch volgen. Deze chemische fabriek verwerkt dermate gevaarlijke grondstoffen, dat een zorgvuldig vergunningenbeleid noodzakelijk is. Stichting Veiliger Zaltbommel is van mening dat dit niet gebeurt! Er zijn al overtredingen van de voorschriften geconstateerd en rapporten over de veiligheid worden opgesteld door deskundigen die door Sachem betaald worden. Een ongeluk (zit in een klein hoekje) kan desastreuze gevolgen hebben voor de wijde omgeving. Dus niet alleen Zaltbommel, maar ook Maasdriel, aan de andere kant van de Waal en zelfs Den Bosch zijn dan niet veilig!

Denk aan een gifwolk, brand etc. Met een petitie proberen we de gemeente Zaltbommel en de provincie te bewegen de regels die voor Sachem gelden aan te scherpen.

SP Bommelerwaard steunt dan ook van harte de petitie van deze Stichting Veiliger Zaltbommel en roept iedereen op deze te tekenen: http://veiligerzaltbommel.petities.nl.

Meer informatie is er op de site van hen te vinden http://stichtingveiligerzaltbommel.nl/ en/of in de bijlage SVZ feiten- en vragenoverzicht 30.04.2017.

Reacties

Is er al iets bereikt met al de adviezen voor verbeteringen van veiligheid etc die tot nog toe zijn gegeven mijn antwoord is negatief Zelfs de zeer gevaarlijke reactiedruk verhoging is zonder commentaar door de vergunning verlener overgenomen, zonder na te gaan de eventuele gevaren die daarbib zouden kunnen ontstaan voor de omliggende bewoners etc. Sachem is niet n voor niets een BRZO bedrijf bij de overheid bekent als een risico bedrijf

Reactie toevoegen

U bent hier