h

SP Bommelerwaard bij partijcongres

15 januari 2017

SP Bommelerwaard bij partijcongres

Foto: SP

Gisteren was het dan zover: het 22ste congres van de SP en tevens het startschot van de verkiezingscampagne van onze partij.

Namens de afdeling Bommelerwaard waren wij, Tineke van Dijk (voorzitter) en Martijn Stoutjesdijk (bestuurslid/ROOD), aanwezig om te stemmen over de inhoud van het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de tweede kamer. Na een aantal inspreekrondes moest er uiteindelijk over meer dan vijfhonderd wijzigingsvoorstellen gestemd worden. Nadat we vijfhonderd keer onze hand omhoog hadden gestoken, konden we tevreden vaststellen dat er binnen de partij veel overeenstemming is over de te nemen koers. Ook de kandidatenlijst (met als enige tegenkandidaat Leo de Kleijn uit Rotterdam) werd geheel overgenomen. Door speeches van Ron Meyer, Emile Roemer én tot onze verrassing Agnes Kant (die op een staande ovatie werd onthaald), werden we volop aangespoord aan de slag te gaan in onze gemeentes om de komende verkiezingen voor de SP tot een succes te maken. Zoals Emile zei: hoewel de VVD kampioen in het creëren van flutbanen met flexcontracten is, wil Rutte wel graag een vaste baan in het Torentje. Daar doen wij dus niet aan mee! Met de SP gaan we voor een socialer Nederland. Nu wij!

Foto: SP

Van links naar rechts: Martijn Stoutjesdijk, Tineke van Dijk en Erik Braam (medewerker SP bureau en SP-lid in onze gemeente).

Reactie toevoegen

U bent hier