h

Bibliotheek Maasdriel blijft!

5 maart 2016

Bibliotheek Maasdriel blijft!

Foto: wordpress / wordpress

De laatste tijd zijn er opvallend veel vragen in de bibliotheken van Maasdriel naar de toekomst daarvan. Die blijkt niet bij iedereen bekend te zijn. Het lijkt ons daarom goed daar duidelijkheid over te geven.

Zoals u wellicht nog weet stond het er eind 2014 niet positief voor. Uit het college van B&W kwamen geluiden over plannen om het lopende contract met Bibliotheek Rivierenland op te zeggen en dan op een andere en vooral goedkopere wijze verder te gaan. Hoe, moest nog worden uitgezocht. Met een grote manifestatie, met zelfs bijna 5000 handtekeningen en ludieke acties van kinderen, hebben we tijdens de raadsvergadering waarin de plannen werden besproken kenbaar gemaakt dat de Maasdrielse  burger dat toch niet zo’n goed idee vond. De raad besloot het voorgenomen opzeggen van het contract een jaar uit te stellen, en die tijd te gebruiken voor het zoeken van een goedkoper alternatief.

Uiteindelijk bleek bij de behandeling van de begroting voor 2016, in november jl., het tij toch enigszins gekeerd: van opzeggen van het contract was geen sprake meer. Wél zou er in het jaar 2017 €75.000  kostenbesparing moeten worden gevonden. En dat lijkt wel mogelijk. De gemeente wil hiervoor met name naar de huisvestingskosten van de bibliotheek kijken.

Kortom: we zien de toekomst weer zonnig tegemoet!

Het actiecomité (Hanny van Korlaar, Karin Runge, Erik Braam, Ad van Rangelrooij, Henk Abbenhuis)

Reactie toevoegen

U bent hier