h

Erik van Kaathoven vertrekt bij Provinciale Staten

16 december 2015

Erik van Kaathoven vertrekt bij Provinciale Staten

Foto: SP

Vandaag maakt de Gelderse SP bekend dat fractievoorzitter Eric van Kaathoven per januari 2016 stopt als fractievoorzitter en Statenlid. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door nummer 2 op de lijst, Peter de Vos. En Astrid Vollebregt-de Groot wordt door het vertrek van Van Kaathoven Statenlid.

Eric van Kaathoven uit Elst is sinds maart 2007 lid van provinciale staten voor de Gelderse SP en sinds maart 2008 fractievoorzitter. Hij neemt officieel afscheid tijdens de Statenvergadering van 27 januari 2016.

Van Kaathoven over zijn besluit om te stoppen: "Het is geen geheim dat het onze en mijn ambitie was om de SP in het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland te krijgen om zo nog beter te kunnen werken aan een 100 procent sociaal Gelderland. Dat was ook een belangrijke reden om me voor een derde keer te kandideren. Na succesvolle verkiezingen is dat helaas niet gelukt. Voor mij een reden om eens goed na te denken over hoe verder? Ik heb daar lang en goed over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het beter is als ik anderen de ruimte geef om te werken aan verdere groei van de Gelderse SP."

Over het moment van vertrek zegt Van Kaathoven: “Ik heb er bewust voor gekozen om mijn kennis en ervaring in te zetten om na de verkiezingen en de onderhandelingen samen te bouwen aan een nieuwe fractie. Deze staat nu als een huis en mijn opvolging is goed geregeld. Peter de Vos is een op en top SP-er, met veel lef en een uitstekend bruggenbouwer binnen en buiten de Staten. Dit is voor mij het moment om met een gerust hart het fractievoorzitterschap over te dragen aan Peter."

Peter de Vos uit Gaanderen heeft alle begrip voor de stap van Van Kaathoven. De Vos: "Van Kaathoven heeft veel voor de Gelderse SP betekend. Natuurlijk wil je iemand met zoveel ervaring liever niet kwijt. Maar het zijn ook zware jaren. Eric combineerde het Statenwerk met een baan en een gezin met twee jonge kinderen. Ik heb veel bewondering voor hoe hij dat de afgelopen jaren heeft gedaan."

De Vos heeft veel zin in zijn nieuwe taak: "Ik vind het een eer om fractievoorzitter te mogen zijn van de grootste oppositiepartij van Gelderland. Daar zet ik me graag voor in."

Bij vragen weten jullie ons te vinden!

 

Reactie toevoegen

U bent hier