h

Politiek café SP over problemen in de zorg

17 november 2015

Politiek café SP over problemen in de zorg

Foto: Gijs van Haaften

In de Grote Aak in Zaltbommel kwamen maandagavond 16 november zo’n 40 mensen bij elkaar om te luisteren naar 2 inleidingen en vervolgens met elkaar te spreken over de Zorg.

Henk van Gerven Tweede Kamerlid voor SP en Marloes Piepers (regiovertegenwoordiger SP Gelderland) spraken over de problemen die zich in de zorg afspelen. Henk van Gerven legde uit wat politiek hierin kan betekenen. Hij legde onder andere de visie op Zorg van SP aan de belangstellenden voor.

Marloes Piepers illustreerde de problemen in de thuiszorg die zich in de regio Nijmegen en Apeldoorn (Verian) afspelen en welke acties werden gevoerd om ontslag van medewerkers en salarisreductie te voorkomen.

Vervolgens werden de verhalen gehoord hoe het met de thuiszorg in de Bommelerwaard is gesteld. Er is sinds enkele weken een actiegroep van thuiszorgmedewerkers die opnieuw ontslagen dreigen te worden. Verder zetten zij zich – in samenwerking met FNV en SP Bommelerwaard –  in om aandacht te krijgen voor de problemen die bezuinigingen voor de zorgvragers inhouden. Sommige aanwezigen vonden het jammer dat voor het laatste onderwerp nog weinig tijd overbleef. Men had graag dieper ingegaan op de problemen die in ieders omgeving zich voordoen en op welke manier de gemeente op haar verantwoordelijk-heden kan worden gewezen.

Reactie toevoegen

U bent hier